Pola stoljeća Zajednice športsko – ribolovnih udruga Valpovo

Datum objave: 28. 10. 2015.

U subotu je Zajednica športsko ribolovnih udruga Valpovo proslavila 50. rođendan.

Obilježavanje ovog značajnog jubileja je započelo u poslijepodnevnim satima ribičkim natjecanjem na Staroj Dravi – Repnjak, u kojem su predstavnici ribičkih društava uključenih u našu zajednicu ribolovili na starinski način – lijeskovim i bambusovim štapovima. Najuspješniji su bili predstavnici Valpova, drugi su bili Ladimirevčani, a treći Bistrinčani.

Proslava je nastavljena svečanom sjednicom u prostorijama NK Bistrinci. Sjednicom su predsjedali najstariji članovi ZŠRU Valpovo – Krunoslav Hornung, Vladimir Stojić i Ivan Štrbenac, dok je izvješće o radu u proteklih pola stoljeća podnio aktualni predsjednik Željko Čorba.

Svečanoj sjednici su nazočili i predsjednik Hrvatskog športsko – ribolovnog saveza Vladimir Sever, predsjednik županijskog saveza Željko Macanić, predstavnici prijateljskih ribičkih Zajednica te institucija s kojima ribiči surađuju, dok je prigodnu čestitu ribičima uputio zamjenik gradonačelnika Belišća, Domagoj Varžić. U sklopu svečane sjednice dodijeljena su priznanja HŠRS-a i ZŠRU Valpovo. Srebrne i brončane značke za dosadašnji doprinos razvoju sportskog i rekreativnog ribolova primili su Stjepan Berak, Željko Čorba, Krunoslav Hornung, Josip Harangozo, Ivan Štrbenac, Milorad Uskoković, Tomislav Valdin, Josip Špoljarić, Antun Pandurić i Darko Čvagić.
Tom su prilikom dodijeljena i priznanja te zahvalnice ZŠRU Valpovo.

Naša ribolovna Zajednica jedna je od najstarijih u Hrvatskoj, gospodari s oko 900 hektara ribolovnih voda te ima najveći broj ribiča u natjecateljskom dijelu na području Športsko -. ribolovnog saveza Osječko – baranjske županije.